Social media :

Reünisten

Reünisten

Reünistenactiviteiten 2017 - 2018

14, 15, 16 juni: Voorstellingen Augustijns Theater
6 - 17 juli: Viering 25ste Lustrum
14 Juli: Lustrumreünistendag en Lustrumsymposim

Reünist of oud-lid?

Blijf op de hoogte van recente activiteiten voor reünisten via deze facebook pagina of wordt lid van onze gloednieuwe Facebookgroep om in contact te komen met andere reünisten.. Voor meer informatie bent u ook welkom om te mailen naar secretaris@lvvsaugustinus.nl 

Oud-lid, maar nog geen reünist? Zou u graag weer in contact komen met Augustinus en een bezoekje willen brengen aan de Lustrum Reünistendag op zaterdag 14 juli? Schrijf u dan nu in als donateur bij de Stichting Reünisten Augustinus via dit formulier. U kunt zich nu ook eenvoudig online opgeven via deze link. NB: dit formulier is niet geldig als uitschrijving bij de vereniging, enkel als inschrijving als donateur bij de SRA.

25ste Lustrum Augustinus

Het is u misschien niet ontgaan dat Augustinus dit jaar 125 jaar bestaat. Dat wordt gevierd met een spetterend lustrum van 6 tot en met 17 juli op een extern terrein, ons eigen lustrumterrein gelegen aan de Vondellaan 41. Onderdeel van de lustrumviering is een grootse reünistendag op zaterdag 14 juli! Dat wilt u toch niet missen? Klik hier voor meer informatie over de invulling van de reünistendag en de kaartverkoop. 

Lustrum symposium & reünistendag

De lustrum reünistendag wordt een reünie om nooit te vergeten. Voorafgaand aan de reünistendag vindt het lustrumsymposium plaats over een onderzoek naar vriendschapsvorming en sociale netwerken onder verenigingsstudenten op Augustinus. Vanaf 14:00 begint het officiële programma van de reünistendag. Lees hier meer over het programma of ga naar de lustrumwebsite: https://www.lustrumaugustinus.nl

Algemeen

Reünisten

De Stichting Reunisten Augustinus (voormalig Stichting Oud-Leden Augustinus) is in 1986 opgericht om de binding tussen reünisten onderling en van de reünisten met de vereniging te verbeteren. De SRA organiseert borrels en activiteiten en verzorgt, nieuwsbrieven en eenmaal per jaar het magazine De Ruijs, waardoor u contact kunt houden met andere reünisten en op de hoogte blijft van het reilen en zeilen van de vereniging.

De donaties van reünisten worden beheerd door de SRA. Een groot deel van de donaties aan de SRA worden via het Jan Muldersfonds besteed aan vernieuwende activiteiten voor Augustijnen. 

Het Bestuur

Stichting Reünisten Augustinus

Het Bestuur van de SRA bestaat uit reünisten van de vereniging en de Secretaris Vereniging & Bestuurslid Reünisten. Het bestuur beheert de financiën en het Jan Muldersfonds en geeft de reünistencommissie advies bij het organiseren van de verscheidene activiteiten. Voor contact kunt u terecht bij de huidige Secretaris Vereniging & Bestuurslid Reünisten Manon de Jong via secretaris@lvvsaugustinus.nl.
 

Rob van Wijk Voorzitter
Manon de Jong Secretaris
Quirine Nijhuis Penningmeester
Cas Noyon  
Lilian Matton  
Saskia Heijmans  
   
   

Jan Mulders Fonds

In 2003 heeft het SRA-bestuur besloten om de samenwerking tussen de reünisten en de L.V.V.S. Augustinus te intensiveren. Reünisten kunnen namelijk een constructieve bijdrage leveren aan de studententijd van de huidige generatie Augustijnen. Het 22e verenigingslustrum werd aangegrepen als startschot voor dit nieuwe samenwerkingsverband. Tijdens het lustrumjaar heeft de SOLA de vereniging een geschenk aangeboden dat bij uitstek voldoet aan deze doelstelling: de oprichting van het Jan Muldersfonds (JMF), een fonds waarop actieve Augustijnen een beroep kunnen doen als zij een bijzondere activiteit willen organiseren. Het JMF kan ook worden gebruikt om memorabilia van Augustinus in stand te houden. Voorbeelden zijn de restauratie van het meubilair van de Bestuurskamer, het digitaliseren en restaureren van almanakken en het in stand houden van archiefmateriaal.

 

Voorbeelden van bestedingen uit het JMF

  • Het JMF heeft de Augustijnse Hockey Subvereniging ondersteund door het sponsoren van de kleding.
  • Het JMF heeft een grote bijdrage geleverd aan de lustrumshow van het Augustijns Theater.
  • Het JMF heeft mede gezorgd voor het behouden blijven van het Leidse zweetkamertje waar alle afgestudeerden hun naam op de muur mogen plaatsen.

De naamgever

Jan Mulders

Het fonds is vernoemd naar Jan Mulders, praeses van de R.K.S.V. Sanctus Augustinus tot de opheffing van studentenverenigingen als gevolg van de Tweede Wereldoorlog. Jan Mulders zou vanaf 1941 uitgroeien tot leider van het Leidse studentenverzet, wat hij uiteindelijk op 5 september 1944 heeft moeten bekopen met de dood in kamp Vught. Zijn naam prijkt, te midden van zeven andere namen, op de herdenkingsplaquette in de Tuinzaal van de sociëteit.

De SRA wilde haar fonds graag vernoemen naar deze moedige Augustijn, die blijk heeft gegeven van een bijzonder maatschappelijke betrokkenheid. Maatschappelijke betrokkenheid die tot op de dag van vandaag als één van de doelstellingen is opgenomen in de statuten van de L.V.V.S. Augustinus en de SRA.