Social media :

FAQ

FAQ

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen het dat er onder Augustijnen veel vragen zijn over de situatie rondom het Coronavirus. Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@lvvsaugustinus.nl.

Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd?

Sinds bekend werd gemaakt dat wij als Vereniging onze deuren moesten sluiten, hebben er natuurlijk geen Verenigingsactiviteiten plaatsgevonden. Het bestuur, de verschillende stichtingen, commissies en andere betrokken leden hebben in de tussentijd niet stilgezeten en doen er achter de schermen alles aan om te zorgen dat de Vereniging draaiende blijft en we na deze crisis weer kunnen genieten van al het moois dat we gewend zijn van Augustinus.

Ik wil me deze zomer inschrijven bij Augustinus, kan dit?

Leuk dat je interesse hebt in Augustinus! Net als elk jaar kun je je in augustus bij ons inschrijven. Kijk voor alle informatie over onze vereniging en de inschrijvingen, of vragen die je hebt als aankomend lid op elcidopaugustinus.nl.

Hoe zit het met de KMT en EL CID?

Loop je zelf de EL CID dit jaar? Kijk op onze EL CID website!

De EL CID zal op woensdag 5 augustus digitaal van start gaan. Via een online platform komen nieuwe studenten in 3 dagen alles te weten over het studeren in Leiden. Ook studentenverenigingen zullen een prominente rol hebben op dit platform. Wij zullen verschillende online activiteiten organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Q&A sessie, waarin studenten vragen over Augustinus kunnen stellen. Na de digitale dagen zullen op zondag 9 augustus de fysieke dagen van start gaan. Elke EL CID deelnemer komt 1 dag fysiek naar Leiden, om kennis te maken met zijn/haar studie, de stad en het studentenleven. Tijdens deze dag kan er ook een rondleiding gevolgd worden op Augustinus.\

Er zijn dit jaar 4 KMT’s met de volgende data: KMT 1 (19-21 augustus), KMT 2 (22-24 augustus), KMT 3 (25-27 augustus) en KMT 4 (28-30 augustus). Ieder aankomend lid is verplicht één KMT te lopen. Zorg er dus voor dat je als aankomend lid de periode van 19 augustus tot en met 30 augustus vrijhoudt. Als je een KMT echt niet kan, is het mogelijk om dit aan te geven bij je inschrijving. Bij de KMT’s houden wij natuurlijk rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Wanneer gaat de Vereniging weer open?

Sinds 9 juni kan er weer in kleine aantallen coronaproof geborreld worden. Alle leden zijn per mail op de hoogte gebracht van deze borrels en het reserveren hiervoor. Zodra de maatregelen vanuit de overheid versoepeld worden, kunnen we verder kijken naar de mogelijkheden om meer mensen toe te laten in het pand.

Heeft het nog wel zin om in 20/21 lid te blijven?

Absoluut! We hopen spoedig weer open te kunnen en ook in verenigingsjaar 20/21 weer veel borrels en andere activiteiten te kunnen organiseren voor de leden.

Gaat Augustinus failliet?

Nee, in principe niet. De verschillende entiteiten van het geheel Augustinus zijn zo opgezet om te zorgen dat het geheel niet failliet kan gaan. Wel kan deze coronacrisis een zware klap zijn voor een aantal van deze entiteiten. Hoewel er allerlei verschillende scenario’s gemaakt worden, zal de precieze impact de komende maanden vanzelf blijken. Voorlopig hoef je niet bang te zijn voor een faillissement.

Gaat de contributie volgend jaar omhoog?

Hier valt op dit moment nog niet veel over te zeggen, maar tot nog toe zien we hier nog geen directe aanleiding voor. Daarnaast dient een verhoging van de contributie via een ALV besloten te worden.

Gaat de bierprijs volgend jaar omhoog?

Hier valt op dit moment nog niet veel over te zeggen, maar tot nog toe zien we hier nog geen directe aanleiding voor. We streven er uiteraard altijd naar om de bierprijs zo laag mogelijk te houden. Mocht de komende maanden de financiële situatie van de SEEH dermate verslechteren, dan zou het verhogen van de bierprijs een oplossing kunnen zijn.

Wat kan ik zelf doen om Augustinus te steunen?

Op dit moment zijn we bezig met het inschatten van de gevolgen van de huidige coronacrisis voor de financiële status van Augustinus. Zodra er meer bekend is, wordt dit op deze website en onze sociale media bekendgemaakt.

Kan ik nog een puzzel kopen?

Dat is op dit moment niet mogelijk. Mochten er opnieuw puzzels in de verkoop komen, wordt dat via al onze kanalen bekendgemaakt.